Laks pasta dilddressing 1

Retten her har jeg lavet flere gange på det sidste, da den er både velsmagende, simpel at lave og egner sig rigtigt godt som frokost den næstkommende dag. Derudover er den også let-mættende og en relativt billig ret til to-tre personer taget i betragtning, at der er tale om en hovedret.

Pastaen, creme fraichen, citronen og urterne er alle økologiske, men laksesteaken var atter fra Kvicklyslagterens fiskedisk i Bruuns Galleri, hvorfra jeg har god erfaring med frisk og smuktskåret fisk til en fornuftig pris.

Første gang, jeg lavede retten her, brugte jeg pastaskruer og vendte dem i den grønne urtedressing efter kogning. Forleden lavede jeg dog retten med frisk spinatpasta i stedet, hvor jeg så serverede dressingen ved siden af og over pastaen dryppede lidt rapsolie og strøede med revet citronskal og kværnepeber.

Laks pasta dilddressing 2

Laks pasta dilddressing 3

INGREDIENSER (2-3 personer):

En stor laksesteak nok til 2-3 personer
Et skvæt rapsolie
1 økologisk citron
1 fed hvidløg
Groft havsalt
Et par håndfulde frisk spinat
En håndfuld frisk dild
En håndfuld frisk oregano
3-4 dl. creme fraiche 18%
2-3 dl. ærter
En skive løg
Salt & peber
Pasta til 2-3 personer

Laks pasta dilddressing 4

Laks pasta dilddressing 5

FREMGANGSMÅDE:

• Tænd ovnen på ca. 200 grader varmluft
• Hæld lidt rapsolie i et ovnfast fad, læg tre citronskiver ovenpå
• Gnid laksens skindside med havsalt og et fed presset hvidløg
• Placér laksesteaken, så den hviler på citronskiverne
• Sæt den i ovnen, og bag den, til skindet er sprødt og gyldent
• Skyl imens spinatbladene og eventuelt krydderurterne rene
• Blend spinaten med dild og oregano i en minihakker
• Vend det sammen med creme fraiche, og krydr med salt og peber

Laks pasta dilddressing 7

• Pres en skive løg ud i blandingen gennem en hvidløgspresser
• Giv ærterne et opkog, og lad dem derefter køle af
• Vend ærterne rundt i urtedressingen
• Smag dressingen til med citronsaft og citronskal
• Kog pastaen al dente sammen med salt i vandet fra ærterne
• Skær den færdigbagte laks i passende skiver
• Servér laksen med pastaen og den grønne urtedressing
• Pynt eventuelt med ekstra grønt og revet citronskal

Laks pasta dilddressing 6

Laks pasta dilddressing 8

Laks pasta dilddressing 9

Placeringen på skiverne af citron under bagningen giver en masse smag til laksekødet, hvor citronsmagen trænger op, og syren mørner det i forvejen bløde kød. Og er skrællen ubehandlet som ved økologiske citroner, er det en fornøjelse også at kunne bruge den revet i selve dressingen og over pastaen.

Ærterne kan sagtens koge sammen med pastaen, hvis du spørger mig. Anvender jeg pastaskruer, skal de alligevel køle af efter kogningen, og så er ærterne en simpel sag at få pillet fra og derefter vende i den grønne urtedressing. På den måde skåner man både miljøet og sparer tid.

Et lakseskind tilberedt sprødstegt med rigeligt salt og smurt ind i et fintpresset fed hvidløg er synd og skam ikke at spise, så jeg vil anbefale alle at give det en chance, før de eventuelt piller det af. Det kan være noget af det bedste på sådan et stykke som det her, når bare det er sprødt og saftigt.

Reklamer