Appelsinbomber 1

Så kommer den sidste konfektopskrift i denne omgang, og det var et af de store hit på konfekttallerkenen. Jeg tror faktisk, det var de første, der blev udsolgt af på fadene, og ifølge mine smagsløg kommer de på en samlet førsteplads med de førnævnte konfektkugler med lakrids og whisky.

Som de andre opskrifter på julekonfekt er disse også lavet på slump og smagt til undervejs, så det vil jeg også råde jer til at gøre. De kan i øvrigt sagtens overtrækkes med andet end hvid chokolade – kun fantasien sætter grænser!

Appelsinbomber 2

INGREDIENSER:

En håndfuld usmuttede mandler
En håndfuld dadler uden sten
En klump marcipan
Et par tørrede abrikoser
Revet appelsinskal (fra øko/usprøjtet appelsin)
En god sjat appelsinsaft
Et skvæt Grand Marnier

Hvid chokolade
Sukkerstjerner som pynt

Appelsinbomber 3

FREMGANGSMÅDE:

• Hak mandlerne fint i en minihakker
• Tilsæt dadler og marcipan, og hak dem med
• Smid nogle abrikoser i blandingen, og hak med
• Riv appelsinskal fint, og tilsæt sammen med appelsinsaft
• Smag til med Grand Marnier eller anden appelsinlikør
• Stil massen på køl et par timer
• Form massen til kugler, og smelt chokoladen
• Overtræk kuglerne med den hvide chokolade
• Pynt med små sukkerstjerner, før chokoladen stivner
• Servér, og nyd herlighederne!