Rødvinsgryde 1

Sidste weekend holdt vi fest, og dagen efter opdagede vi under oprydningen en åben flaske rødvin, der ikke var blevet rørt. Så rendte vi hen på eftermiddagen en tur i det nærmeste supermarked efter oksekød i tern og diverse gryderetvenligt tilbehør, og så var der ellers lagt op til rødvinssimregryde.

Tilbehøret blev en blød og “smørret” kartoffelmos og min yndlingssalat bestående af avocado, agurk, nogle dråber god olivenolie og lidt balsamicoeddike. Simpelt, men drøn lækkert! Her kommer opskriften på rødvinsgryden, der endte med at smage intet mindre end himmelsk!

Rødvinsgryde 2

INGREDIENSER (til 4-6 personer):

Et skvæt olivenolie
1½ løg
En pakke oksekød i tern
1 rødbede
2 gulerødder
½ squash
½ æble
1 flaske rødvin
1 frisk chili
4 fed hvidløg
1/4 liter piskefløde
Salt og peber

– – – – –

FREMGANGSMÅDE:

• Hak løget, og steg det i en god sjat olivenolie i en stor suppegryde
• Når lågene er gyldne, tilsættes okseternene og steges med
• Imens rives rødbede, gulerødder, squash og æble groft på rivejern
• Grøntsagerne tilsættes i gryden og steges godt igennem
• Hæld først ½ liter rødvin ved, og lad det boble godt under låg
• Tilsæt derefter finthakket chili og rigeligt med presset hvidløg
• Lad gryderetten simrekoge under låg, tilsæt rødvin sporadisk
• Når hele flasken med rødvin er tilsat, tages låget af gryden
• Lad retten koge ind til ca. 2/3, og tilsæt derefter fløden
• Når den ønskede konsistens er opnået, krydres med salt og peber
• Servér gryderetten dampende varm og med ønsket tilbehør

Rødvinsgryde 3

Billederne bliver i denne omgang kun af det færdige resultat – mere kan man ikke forvente af mig dagen efter en våd aften i festligt lag. Jeg er vild med kombinationen af det gennemmøre oksekød, den krydrede og gennemtrængende smag af rødvinen samt chiliens diskrete prikken på læberne.

Det blev til en god grydefuld, så der var rigeligt til frokosten de efterfølgende dage også. Jeg endte med at jævne den en smule inden servering i stedet for at koge ekstra væske fra. Ikke desto mindre var gryderetten stadig i konsistens halvflydende, hvor den tilhørende mos var eminent som væskesuger. Perfekt vintermad, hvis man spørger mig :-)