I går lavede jeg en tøm-køleskabet-suppe, der i høj grad bestod af røde ingredienser sådan rent tilfældigt. Så opskriften på suppen kommer derfor til at hedde “rød efterårssuppe”. Den består i grove træk af af rødder, kål, sødt og stærkt, og den gjorde godt, kan du roligt stole på!

Selv manden i det lille hjem bifaldt suppen, og han er ellers en kræsen herre at stille tilfreds. Suppen blev godt nok serveret med ristede skiver ciabata, frisk persille fra altankassen og sprødstegt bacon, men baconen var faktisk ganske overflødig, hvis man spørger mig. Suppen er så smagsmæssigt bastant, at bacon bliver henved ligegyldig. Vurdér selv :-)

INGREDIENSER (2-4 personer):

En sjat olivenolie
1-1½ løg
2 rødbeder
Ca. ½-1 liter vand
2 håndfulde blomkål
2 friske chilier inkl. kerner
4-6 blommetomater
2-3 fed hvidløg
1 bouillonterning
1/4 liter piskefløde
Salt & peber

Frisk persille
Creme fraiche 38%
Ciabatabrød
(Evt. bacontern)

FREMGANGSMÅDE:

• Hak løget i mellemfine tern, steg dem i olien
• Skræl rødbederne, og skær dem i mellemstore tern
• Tilsæt dem i gryden med løgene, rør grundigt
• Tilsæt vandet, og lad det koge godt op
• Skær blomkål i små buketter, tilsæt i gryden
• Finhak chilien med kerner og det hele, smid i gryden
• Skær tomaterne i både, og tilsæt dem i gryden
• Pres hvidløget i suppen, tilsæt bouillonterningen

• Lad suppen koge ind ved middelhøj varme uden låg
• Når smagen er tilfredsstillende, tilsættes fløden
• Kog suppen godt op igen, og tag derefter af varmen
• Blend den jævn og klumpefri med en stavblender
• Sæt suppen på pladen igen, kog op, smag til med salt og peber
• Rist skiver af ciabatabrød på brødristeren
• Steg evt. bacontern sprøde på panden
• Servér suppen toppet med bacon, persille og creme fraiche
• Spis brødet ved siden af, og husk at dyppe det i suppen – mums!

Det er første gang, jeg har lavet en suppe indeholdende blomkål, og det smagte langt over forventning! Denne gang tilsatte jeg ikke andre krydderier til suppen end salt, peber og bouillionterning, der i og for sig også er et slags krydderi.

Hvis man serverer suppen som forret, kan den sagtens række til fire personer. Vi spiste den som hovedret, tog to portioner hver, og der var ca. halvanden portion tilbage til køleskabet, da vi var mætte. Suppen er spicy og stikker på læberne, men ikke så man sidder og sveder i ansigtet under måltidet. Tilpas stærk og fyldig, som en efterårssuppe bør være.