Efteråret har bidt sig fast i Danmark, og det varer sikkert ikke længe, før den lumske nattefrost sætter ind. Jeg har derfor endelig fået taget mig sammen og rykket altanens sårbare krydderurter ind i varmen på hemsen, hvor de vinteren over får lov at stå under skråvinduerne og slikke de solstråler, der skulle trænge igennem.

Ikke desto mindre kan jeg jo ikke anlægge en hel vinterhave i lejligheden, så de mest hårdføre urter må blive ude i altankasserne – primært persille og purløg, men på grund af pladsmangel tager jeg også chancen og lader timian, brøndkarse og kørvel blive. De overlever ganske givet ikke, men så må jeg skynde mig at bruge dem i køkkenet, inden de tager billetten.

Efter strabadserne på altanen stod en velfortjent og solid frokost på menuen inkluderende et fint stykke mørbrad fra Slagterriget i den bærende hovedrolle. Fyren her måtte jeg smide 70 kr. efter, men den var til gengæld også så mør, at kødet nærmest kunne skæres med bagsiden af kniven.

Mørbraden drysset med Læsøsalt og kværnepeber blev stegt ved høj varme på begge sider i en god klat smør og ved middel rundt i kanterne efterfølgende. Derefter fik den lov at hvile tæt pakket i sølvpapir, mens bearnaisen blev boblet igennem, og en salat af avocado og mango blev anrettet i tern på tallerkenen. Luxusfrokost!