Jeg er beriget med en af de bedste veninder, man kan ønske sig, og da hun for 1½ uges tid siden så inviterede mig på frokost i anledning af sin fødselsdag, var jeg ikke sen til at takke ja.

Vi mødtes ved middagstid foran Mefisto, som er og bliver et af vores favoritsteder at indtage gastronomiske herligheder i en afslappet atmosfære. Vi valgte at sætte os ud i den bagerste afdeling, hvor der er glastag, og hvor vi således havde direkte kig til bygeskyernes færd over septemberhimlen.

Veninden er næsten lige så forudsigelig som mig – valget faldt nemlig på den gratinerede gedeost på brød og sprød salatbund, som hun tidligere har haft et lille uartigt rendez-Vous med her. Jeg, derimod, lod mig for en gang skyld løsrive fra min hunger efter både hummer og foie gras og valgte i stedet en saftig dressingsmurt sandwich med store stykker af rimmet laks og en lækker salat.

Til maden fik vi henholdvis et glas kølig hvidvin og en iskold hyldeblomstsaft. Det gik perfekt til de lette retter, og maden var i øvrigt som altid god. Min sandwich var originalt med røget laks, men da de også havde en ret med rimmet laks på menuen den dag, var det intet problem at få dét i i stedet for den røgede. God service!

Da der var blevet spist, udvekslet gaver (ja, for kvindemennesket mente åbenbart, at jeg også skulle have gaver, tsk!) og snakket om mad, mænd og (andre) morsomheder, brød solen helt frem og jog regnen på flugt.

Hvad regningen endte op i, har jeg ingen idé om, men man kan jo altid tjekke Mefistos hjemmeside for priser, hvor der i øvrigt for nyligt er kommet nyt menukort. Så lur mig, om det ikke skal prøves af af undertegnede en dag i nærmeste fremtid.