Lige som i 2010 og 2011 havde vi igen i år bestilt bord på Restaurant Seafood til deres skaldyrsbuffet i anledning af Aarhus Festuge. Lige som de foregående år havde vi i år bestilt bord til om torsdagen, og vi fik det samme bord som de sidste to år – lige ved vinduet med fin udsigt ud over Marselisborg lystbådehavn.

Der var gået lidt koks i bestillingen af bord, for da jeg reserverede per mail i juli for at sikre, at der var plads til os, svarede restauranten først ikke. Da jeg så rykkede for respons nogle dage senere, da vi ellers ville finde et alternativ, svarede de, at de desværre havde overset vores henvendelse. Fair nok, den slags kan jo ske. Så alt gik i orden trods lidt kludder.

Buffeten foregår på 1.salen, og man møder ind kl. 18.30. Traditionen tro fik vi til at starte på serveret et glas cremant hver, hvorefter der blev sat brød, smør, aioli, mayo og en lækker kryddermayo på bordet. Kort efter fik vi hver menukortet med opridsning af, hvad buffeten ville byde på såvel som oversigt over, hvad man kunne vælge af vin (kun på flaske).

Vi foretrækker alle i selskabet postevand til maden, men dette var underligt nok ikke en mulighed. Tjeneren fortalte, at de kun tilbyder vand på flaske – enten med eller uden brus, og at selvom vi ville foretrække det lokale postevand til vores vin, var det ikke noget, vi kunne få lov til. Stort minus for den indstilling! Særligt når vi valgte en af deres bedre (og dyrere) vine. For en flaske med 75 cl. vand tog de 38 kr., og når man er fem personer i selskabet, ryger sådan en flaske hurtigt.

Desuden blev de to flasker vand, vi bestilte, sat ind på bordet i åbnet tilstand begge gange, så det var faktisk ikke muligt at regne ud, om vi fik almindelig postevand, der var hældt på flaske, eller om det var flaskens originalindhold. Ret dårlig stil, når man betaler så mange penge for vand…

Efter bestillingen af vin (og vand!) fik vi hver en halv hummer med salat og ristet toastbrød serveret som forret inden buffeten. Jeg er helt syg efter hummer, men jeg må indrømme, at det var lidt skuffende, at den ikke var friskkogt, men meget afkølet (har med allerstørste sandsynlighed været opbevaret på køl), og desuden dryppede den så meget kogevand fra skallerne, at tallerkenen blev helt oversvømmet. Ikke så lækkert, når der også er salat og brød på tallerkenen.

En i selskabet fik endda en hummer, der var temmelig sej at tygge i, og hun var meget skuffet over kvaliteten. Ikke den bedste start på aftenen med vigende kvalitet af hummeren. Der var i modsætning til tidligere år kun ca. halvt fyldt op med gæster i rummet, og eftersom alle er tilmeldt arrangementet på forhånd, burde kokkene ifølge vores mening have haft tid og overskud til at servere maden frisklavet.

Tjenerne var opmærksomme og kom jævnligt forbi i løbet af aftenen med mere brød eller skiftede vores skåle til skallerne ud. Desværre kunne vi godt have haft brug for at få skiftet de i øvrigt meget små skylleskåle ud, for de blev hurtigt ret ulækre, når man spiser med fingrene.

Aioli, mayo og kryddermayo var tip top, og særligt den krydrede faldt i min smag. Jeg kunne smage mig frem til, at den blandt andet indeholdt estragon og persille, og alle tre dyppelser var uden tvivl “hjemmerørte”.

Efter hummeren var buffeten blevet dækket op med østers, krabbeklør, jomfruhummer, to forskellige slags muslinger, krebsdyr, pil-selv-rejer, tigerrejer, havsnegle, tuncarpaccio, rødtunge, laks og to forskellige fiskesupper.

Atter var oplevelsen, at der var meget kogevand, der ikke var blevet hældt fra i hvert fald krabbekløerne, og det ødelagde lidt oplevelsen af det resterende på tallerkenen, der blev badet i vand. Til gengæld smagte det hele godt, og selv en østers røg indenbords for mit vedkommende.

Jeg synes, det var lidt ærgerligt, at jomfruhummerne var fyldt så meget op med hvidløg, at man knapt kunne smage den liflige smag af kødet, og jeg skrabede en del af det af ved de efterfølgende, der kom på tallerkenen. Muslinger og snegle var udmærkede, og tuncarpaccioen var helt klart noget af det bedste i buffeten! Rigtigt lækker og saftig.

Et par stykker i selskabet var noget skuffede over supperne, hvoraf særligt bouillabaissen smagte meget lidt af fisk, men til gengæld havde en meget dominerende tomatsmag.

Tallerkenerne stod for enden af buffeten, så man kunne tage en ny for hver omgang. Desværre viste det sig, at de fleste af de tallerkener, vi fik fat i, var utroligt beskidte i bunden – snavs, der kunne skrabes af. Vi troede først, det kun var et par stykker, men til sidst opgav vi faktisk at finde nogen helt rene tallerkener i stablerne, da de nærmest alle havde skidt i bunden. Lidt ulækkert, og restauranten bør nok få undersøgt deres opvaskemaskine.

Desserten bestod som de foregående år af fragilité-roulade med sparsomt dryssede bær på serveringsfadet og en mangopuré on the side. Til gengæld var rouladestykkerne så iskolde, at de tydeligvis har stået på køl – ret ærgerlig oplevelse. Tidligere år har de været serveret ved stuetemperatur, om så det har betydet, at de var mere frisklavede eller var taget ud af køleskabet i bedre tid.

Ud over rouladerne var der også fem forskellige slags oste på buffeten, og de var faktisk utroligt lækre og varierede i både smag og konsistens alle sammen. Det kunne have været rart at vide, hvilke slags der var tale om.

Alt i alt var det en ret lunken oplevelse denne gang, og selskabet var enige om, at det er sidste gang, vi har lyst til at komme til skaldyrsbuffet på Restaurant Seafood. Kvaliteten er dalet betragteligt, prisen er steget markant siden 2010, og at man skal betale næsten 50 kr. for en liter vand, samtidig med at man køber dyr vin til maden (og direkte bliver nægtet postevand af personalet), trækker uhyrligt meget ned!

Vi endte med kun at nyde en enkelt flaske vin til maden, da stemningen til mere ikke rigtigt trådte ind, og for denne flaske vin til knapt 400 kr., fem gange skaldyrsbuffet, en enkelt sodavand og to flasker vand kom vi samlet af med 3.720 kr. (lige knapt 750 kr. per person). Det var ikke pengene værd denne gang, og der bliver ikke en næste gang. Jeg vil fremover hellere spise et skaldyrsfad hos Klassisk Fisk end skaldyrsbuffeten på Restaurant Seafood.