Her kommer lige en hurtig opskrift, som ikke er en opskrift, men mere blot en anbefaling til en fantastisk lækker snack, der i det store hele bare skal passe sig selv, mens man i ny og næ sender den et moderligt omsorgsfuldt blik for at bekræfte, at alt er, som det skal være.

Det er ovnbagte semidried tomater, jeg snakker om, for nu er det årstiden, hvor de røde herligheder hænger klar til plukning i de danske drivhuse. Jeg er ikke altid lige begejstret for de versioner, der kommer på glas, så her er mit bud på, hvad man bør:

Skær store cherrytomater eller stilktomater i ca. ½ cm. tykke skiver, fordel i et fad med bagepapir, og dryp rigeligt med en god olivenolie ud over. Drys sporadisk med flagesalt og friskkværnet peber, og lad ellers tomatskiverne få varmen 1½ times tid ved ca. 100-150 grader.

Ved servering skal de ifølge mine smagsløg være halvtørre, lettere brankede i kanten gør ikke spor, og så skal der ellers drysses med frisk oregano og eventuelt et par ekstra dryp af olivenolien. Nyd dem til lune, gyldensprøde flûtes eller som tilbehør til hvad end, du har i tankerne.

Reklamer