Denne opskrift ville egentligt have været mere belejlig, hvis det havde været strålende solskinsvejr og hedebølge i det danske sommerland, men så heldige er vi desværre heller ikke i år. Opskriften her er nemlig en, der egner sig rigtigt godt til grillens eftervarme, når man sidder og slår mave efter pølser, spareribs, og hvad dertil ellers hører sig på kullet.

Jeg fik det første gang til en pige-grillaften hos en gammel gymnasieveninde som en dessert, der kunne gøre det ud som alternativ til Irish coffee, og jeg må erkende, at den er så rørende let og lækker, at jeg har gentaget stuntet hjemme ved den ordinære ovn, så den version får I så her.

INGREDIENSER (til 2 personer):

4 overmodne bananer
1/4 liter piskefløde
4-5 spsk. brun farin
En god sjat god whisky

Tilbehør: Friske jordbær eller andre bær

FREMGANGSMÅDE:

• Tænd ovnen på ca. 225 grader
• Læg bananerne side om side i et ovnfast fad
• Bag dem i ovnen, mens piskefløden piskes til skum
• Vend bananerne, når de begynder at blive sorte
• Når de er sorte på den anden side, tages de ud
• Skær forsigtigt en revne langs hele bananen
• Åbn den ene side, og list lidt farin ind i den ene lomme
• Luk lommen, åbn den anden og hæld whisky i
• Luk lommerne sammen om bananen
• Server med kold flødeskum og friske jordbær
• Spis bananen med en ske og se, om du kan nøjes med én!

Det er ikke just en opskrift, der tager sig godt ud på billederne, men hvad den mangler i skønhed, har den til gengæld i smag! Farinen i den ene lomme vil pga. varmen smelte sig ind i den bløde banan, der nærmest er bagt til en halvfast mos inde i skrællen.

Man kan godt skifte flødeskummen ud med vanilleis, hvis man er mere til den slags, specielt hvis man skulle være heldig at sidde med desserten en varm sommeraften med trang til noget køligt.

På grillen lægger man blot bananerne på risten, evt. med sølvpapir under, hvis bananerne skulle give sig til at sprække pga. varmen. Det er vigtigt, at man lader skrællen blive helt sort, før man flækker dem og serverer, da de skal være bagt helt møre.

Det er vigtigt, at man bruger meget modne bananer, da det bliver en kedelig oplevelse med friske og spændstige bananer, der mangler sødhed. Så nu er der ingen undskyldning for at smide overmodne bananer væk – smid dem blot i ovnen eller på grillen og server med whisky, farin, flødeskum og lidt frugt on the side. Voilà!