Når man som vi har valgt at bo i hjertet af Århus centrum og på ingen måde er typer, der ville kunne affinde sig med at bo ude i forstaderne, må man også tage til takke med ikke at have mulighed for have og dertil følgende goder. Til gengæld er vi så privilligerede at bo i en taglejlighed med stor altan, der er solbeskinnet hele dagen, hvilket vores krydderurter også sætter stor pris på.

Da vi boede midlertidigt i en anden lejlighed vintermånederne igennem, indtil vi overtog dette sted i maj, havde vi en fin, lille syd-vestvendt altan, og krydderurterne bestod af en mynte, en estragon og en rosmarin, der stod side om side i altankassen. Desværre stod estragonen fuldstændigt af, og mynten blev svært skaldet efter en tarvelig nattefrost så sent som i marts.

Ikke desto mindre lykkedes det for mig at holde mynten og rosmarinen i live, og nu hvor vi er flyttet helt op på en solbeskinnet 4.sal, er særligt mynten boblet helt over i kådhed og kan snart ikke være i potten længere.

Derudover har de to overlevere fået selskab i krydderurtehjørnet af en kæk oregano, en struttende salvie (åh så smukke de er, de lilla blomster!), en ydmyg persille og en hårdfør purløg. Jeg nyder synet af det anvendelige grønt og ikke mindst det at kunne trippe ud fra køkkenet og direkte ind i min egen “køkkenhave” af krydderurteherligheder. Dét er bare lykken!