Fredag aften var jeg alene hjemme, og jeg havde besluttet, at nu skulle aftensmaden stå på noget længe savnet: Grillede kammuslinger! Min kæreste bryder sig hverken om smagen eller lugten, så det skulle udnyttes, at han ikke var hjemme…

Den oprindelige opskrift, som min er inspireret af, fandt jeg en gang for over ti år siden i et dameblad, og jeg bruger stadig det slidte udklip som pejlemærke for dosering. Jeg har lavet min egen opskrift ud fra den gamle, hvor jeg f.eks. udelader forårsløg, men til gengæld tilsætter en masse friske krydderurter. Nu får I så min version:

INGREDIENSER (til 1 meget sulten person, that is…)

2 økologiske limefrugter
40-50 gram rørsukker
2 spsk. vand

1½ dl. bulgur
2 dl. vand
1 tsk. groft havsalt
1½-2 spsk. olivenolie
Friskkværnet peber
Urtesalt
½ rød peberfrugt
½ gul peberfrugt
Et bundt frisk mynte
Et bundt frisk persille
Et lille bundt frisk salvie
En pose friske ærter

To gode håndfulde friske kammuslinger

FREMGANGSMÅDE:

• Pres saften fra limefrugterne, og hæld den i en gryde
• Tilsæt rørsukker og vand, og kog det op, til sukkeret er opløst
• Hæld den flydende sirup til afkøling i en lille skål
• Kog bulguren med de 2 dl. vand og den grove havsalt
• Når vandet er kogt ind, fordeles bulguren i et køligt fad
• Bland bulguren med olivenolie, og krydr med peber og urtesalt

• Steg de afdryppede kammuslinger på en højvarm grillpande
• Vend dem et par gange undervejs, så de ikke brænder fast
• Imens skæres peberfrugterne i passende små tern
• Hak mynte, persille og salvie fint, og bælg ærterne
• Bland peberfrugt, krydderurter og ærterne i den afkølede bulgur
• Server taboulehen toppet med kammusling og tilpas limesirup over
• Pynt evt. med fintrevet limeskal, hvis den er økologisk/usprøjtet

Det er en fantastisk skøn sommerret, der er let og sund. Den fungerer også fremragende som en lækker frokost eller forret, omend jeg pga. varmen og min hunger efter kammuslinger i aftes spiste en stor portion udelukkende som hovedret og blev ganske vel mæt.

Jeg valgte rød og gul peberfrugt dels pga. det muntre farvespil, og fordi grøn peberfrugt nok vil gøre sig for “bittert” til den ellers søde ret, der er domineret af limesirupen som krydderi. Der skal i øvrigt bruges rigeligt mynte, da det også er en af de vigtigste smagsnuancer i denne ret.

Det blev en rigtig tøseaften for mit vedkommende i går, hvor jeg nød ovenstående sammen med min favoritdrik for tiden: Sportcola fra Hancock-bryggerierne, som blandt andet føres i vores lokale Føtex Food. Det er en kombination af sportsvand og cola, og den er fortræffelig!

Derudover blev der til aftensmaden sat Disneys Peter Pan på dvd-afspilleren, og benene blev strakt helt ud i sofaen uden hensyntagen til nogen eller noget. Så er det alligevel ikke helt så slemt at være blevet forladt en fredag sommeraften :-)