Jeg elsker retro køkkenudstyr, der har en historie. F.eks. når de vækker minder hos mig fra barndommens dage som disse tykmælksskåle, eller når designet vidner om, at de blev skabt og var populære i de fleste køkkener i en bestemt periode, f.eks. de blomstrede 70’ere.

Lotus Cathrineholms design hører ind under begge kategorier: Mine morforældre havde flere gryder i sommerhuset i samme design som på billedet, blot i orange i stedet for turkis. De var flittigt brugt og minder mig den dag i dag stadig om varme sommerdage med duft af nyslået græs, flakkende sommerfugle om frugtbuskene og lyden af bølgernes dovne slag mod sandstranden.

Det var selvsamme nostalgiske følelse, der kom op i mig, da jeg stødte ind i en kasserolle og gryde på et loppemarked her i Aarhus for et par år siden, og selvom prisen var høj, som den er på vintage mærkeudstyr, endte jeg alligevel med at tage dem med hjem i favnen.

De har tydeligvis mange år på bagen – kasserollen har nogle afslag i emaljen og lidt skævhed i låget, og gryden kunne trænge til en kærlig hånd med skrappe rengøringsmidler pga. noget gullig misfarvning indeni. Men ellers er de i overraskende god stand.

Desværre forholder det sig nu sådan, at vi er flyttet i en lejlighed med et køkken, der er ca. 1/3 så stort, som det vi kom fra, og vi har kun to smalle og et aflangt køkkenskab at gøre godt med, så vi går og snubler over stablet køkkenudstyr langs vægge og kanter, hver gang vi skal kokkerere. Og jeg må derfor indse, at min smukke Lotus-gryde og -kasserolle må vige pladsen.

Så ja, dette er en salgsannonce, som vist efterhånden er et velkendt fænomen i “blogland”. Jeg har ikke forsøgt mig med den slags før og kommer nok heller ikke rigtigt til det fremover, men eftersom disse objekter højst sandsynligt er eftertragtede hos samlere, kunne det være, at nogen var heldige at falde over dem her, og at jeg dermed var heldig at finde en køber, der vil værdsætte dem mindst lige så meget, som jeg har gjort.

Jeg har ikke forsøgt mig med at gøre dem fine igen ud over med opvaskemiddel, og jeg har tidligere overvejet at opsøge en fagperson for at høre, om kasserollens små afslag kan re-emaljeres. Jeg kom ærligt talt ikke så langt i mine planer, som blev skubbet til side af andre ting, men jeg har passet godt på dem begge, mens de har boet hos mig.

Kasserollen måler ca. 16 cm. i diameter målt tværs hen over, hvor låget sidder på den, og gryden måler ca. 22 cm. i diameter målt på tilsvarende måde. De er solide i materialet uden utætheder, og de er belagt med original, hvid emalje både indeni og udenpå, hvor Lotus Cathrineholms karakteristiske mønster pryder ydersiden i turkis.

Der er som før nævnt brugstegn af forskellig art, og jeg har forsøgt at tydeliggøre disse på billederne, som kan ses i større format, hvis man trykker på dem.

Jeg har selv givet 650 kr. for sættet samlet, og jeg foretrækker også at sælge det samlet. Ønsker man kun at købe en af delene, sælges kasserollen for 200 kr. plus fragt og gryden for 300 kr. plus fragt. Samlet for begge ønsker jeg 450 kr. plus fragt. Jeg mødes gerne og handler i Århus C, så man kan få syn for sagen og spare fragten. Jeg sender kun som forsikret pakke, men gerne uden omdeling, hvis dette er at foretrække.

Jeg handler enten via Trendsales (hvor jeg også har en annonce med disse), via bankoverførsel eller ved at mødes og handle. Det er op til køber, hvilken form man helst vil benytte.

Prisen er fast, og de sælges til den første, der byder, lige meget om det er et bud på én eller to. Såfremt der kommer et bud på én af dem, sælges den tilbageværende for samme pris som angivet tidligere. Hvis de ikke bliver solgt, ryger de op på hemsen og får lov at blive i huset for en stund, og så må jeg se, hvad der sker derefter.

UPDATE D. 4. MARTS 2012:
Gryde samt kasserolle er nu blevet afsat til en ny ejerdame, som forhåbentligt bliver rigtigt glad for dem :-)