Så er køkkenet blevet fundet frem fra under alle flyttekasserne. Jeg vover ikke den påstand, at køkkengulvet til fulde kan overskues endnu, men nu er de fleste af flyttekasserne da pakket ud, omend indholdet står i stakke og balancerer faretruende langs vægge og møbler. Det skal nok blive spændende, om vi får plads til det hele.

Men jeg har efterhånden fået leget en del med gaskomfuret – og har sågar sendt manden afsted på ufrivillig aftentur mod en tankstation nede ved havnen, da vi pludseligt løb tør for gas, mens jeg i aftes stod midt i den suppe, jeg her vil videregive min opskrift på. Heldigvis kunne min dejlige støbejernsgryde ryge en tur i ovnen, mens manden var ude i kulden.

Suppen her opstod egentlig med inspiration fra min lækre jordskoksuppe, men nu tænkte jeg, at jeg ville lave en ny version med blandede rodfrugter, da køleskabet var fyldt med selv samme. Så kort og godt bliver det en gammel opskrift i “nye klæder”:

INGREDIENSER (til ca. 4 personer):

700-800 gram blandede rodfrugter
200 gram kartofler
300 gram løg
3 spsk olivenolie
1 terning hønsebouillon
1 liter kogende vand
½ frisk chili uden kornene
Et bundt frisk brøndkarse
½ liter piskefløde
1½ tsk stødt muskatnød
Et skvæt ahornsirup
Et skvæt æblecidereddike
Salt & peber
Bacon i tern
Flûtes eller friskbagt brød

FREMGANGSMÅDE:

• Skræl rodfrugterne og kartoflerne
• Skær ovennævnte samt løg i større tern
• Steg dem gyldne i en stor gryde med olivenolie
• Tilsæt kogende vand og bouillonterning, lad det koge op
• Tilsæt et bundt frisk brøndkarse og hakket chili
• Tilsæt fløden, og lad det simre uden låg en lille time

• Steg bacon sprødt på en pande
• Lad det hvile på køkkenrulle for at få suget overskydende fedt af
• Blend suppen med en stavblender, til alle rødder er udjævnede
• Smag suppen til med muskatnød, æblecidereddike og ahornsirup
• Smag inden servering til med salt og kværnepeber
• Server suppen toppet med sprød bacon og lunt brød on the side

Af rodfrugter havde jeg valgt ca. 1/3 jordskokker, en persillerod, en gulerod, en stor rødbede og en lille pastinak… Det var et lidt tilfældigt valg, og næste gang tager jeg nok næste skridt og bytter om på mængden af jordskokker og rødbede. Det kunne være skægt at prøve og smager sandsynligvis også dejligt.

Vi fik spist rigeligt af den til årstiden godt passende suppe – cremet og tilpas spicy grundet den friske chili, så den gav varmen samt noget at stå imod med. Vores nye lejlighed er uden fjernvarme (dog elradiatorer), så det gør godt at blive varmet op indefra.

Jeg havde fri i dag, så det var skønt at kunne trisse ud i køleskabet til middag og varme en rest suppe op i mikrobølgeovnen, mens brødristeren sørgede for sprødt brød at dyppe med. Suppen bliver absolut ikke dårligere af at “have sat sig” natten over i køleskab, og den blev nydt som frokost med et stort glas kærnemælk til. Mums!