På kraftig anmodning inkluderende venskabelige voldstrusler kommer der hermed et indlæg om denne fredag aftens nybagte hvidløgsknuder – ja, det er altså konsekvensen ved at uploade et billede af det færdige resultat på facebook ;-)

Faktisk er det så simpel en opskrift, at der ikke rigtigt er nogen. Eller det vil sige, jeg kan sagtens lave et indlæg med opridsning af ingredienser og fremgangsmåde, men det hele er lavet på sjus-værdier med inspiration fra adskillige opskrifter fra en googlesøgning, så der kommer ikke præcise måleforhold på. Til gengæld lover jeg, at det er rørende nemt at lave disse herligheder, so here we go…

INGREDIENSER (til ca. 10 styk)

Ca. 2-3 dl. lunkent vand
Ca. 10-15 gram gær
Ca. 1 stor tsk. rørsukker
Ca. 1 tsk. groft salt
Mel til dejen er mæt
Ca. 1 spsk. jomfruolivenolie

Ca. 25 gram smør
Ca. 2 fed hvidløg
Et bundt frisk persille
Et godt drys havsalt

FREMGANGSMÅDE

• Hæld lunkent vand i en skål, og rør gæren ud i, til den er opløst
• Tilsæt sukker og salt og rør rundt, indtil disse også er opløst
• Tilføj mel, mens der æltes, og bliv ved, indtil dejen er helt mæt
• Dejen skal helst ikke klistre, men skal give let slip på hænder og skål
• Smør dejen ind i et tyndt lag jomfruolivenolie, så det lige dækker
• Lad dejen hvile i overdækket skål et lunt sted i 1-1½ time
• Se et afsnit Star Trek TNG, mens du venter…

(okay, sidste punkt er muligvis ikke nødvendig for at få et vellykket resultat.)

• Del dejen i det antal knuder, du vil ende med til sidst
• Rul hver del til en pølse, slå knude på, og læg på en bageplade
• Lad knuderne efterhæve i 30-45 minutter under et viskestykke
• Smelt imens smøret, tilsæt presset hvidløg samt fintklippet persille
• Bag knuderne i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter
• Fordel smøret ud over de bagte brød, og drys til sidst med havsalt
• Nyd brødene, mens de er lune!

Jeg kunne godt finde på en anden gang at eksperimentere lidt mere med dejen, som jo er en simpel grunddej. F.eks. overvejer jeg at erstatte sukkeret med honning og muligvis tilsætte et par diskrete tørrede krydderier til dejen.

Smørblandingen er der ikke en finger at sætte på, men bemærk, at smøret er blevet smeltet med Snorkfrøkens hjælp i form af et Mumikrus, der var særdeles anvendeligt til lejligheden. Når man som jeg bor i et hjem uden opvaskemaskine, omend med en mikrobølgeovn, så er valget mellem efterfølgende at skulle vaske en kasserolle eller et krus op ret let. En tak til de finske trolde herfra.