Der har fra min side ikke været så megen aktivitet her på siden de sidste par uger, dels grundet jul og nytårsforberedelser, men også pga. det demotiverende mørke der forpurrer muligheden for at tage gode billeder. Ikke desto mindre kommer der nu et indlæg om den fremragende mad, der blev indtaget til nytårsfesten her på adressen i lørdags – på trods af dårlig billedkvalitet.

Maden var bestilt hos Restaurant Miró, hvor jeg må erkende at have været en relativt hyppig gæst det forgangne år – både at dømme ud fra mine kontoudtog (ups!) og ud fra, at ejeren Toni ved afhentningen af maden ved synet af mig udbrød: “Hej igen, godt at se dig!”

Vi havde bestilt til 13 mennesker, og det var en ordentlig skude af en kasse + en stor papirspose, der blev stillet foran os. Maden skulle hentes mellem kl. 11-14 nytårsaftensdag, og i restauranten ved afhentning bød de på et glas champagne, mens man betalede og ventede på at få bragt poser og kasser frem. Kokken gav os nogle generelle instruktioner og vedlagde papirer med fremgangsmåde samt link til billeder af den færdiganrettede mad på Mirós facebookside.

Eftersom vores lille 2-værelses lejlighed ikke rummer en opvaskemaskine, havde vi grundet nytårsfestens deltagerantal besluttet at anrette den fine mad på nogle mindre fine plastiktallerkener, omend med en rigtig tallerken under for at have en fast underflade.

Gæsterne tog skiftende over i køkkenet med kun minimal hjælp fra værterne, og det var teamwork, der ville noget! Ved borddækningen havde jeg skrevet menuen af på begge sider af to stående menukort, så gæsterne hele tiden kunne være informerede, selvom champagnen steg til hovedet. I alt var der tale om fire retter, hvor der til for- og hovedret var tilhørende rigeligt kuvertbrød af to forskellige slags samt en lækker kryddermayonnaise.

Første ret, der ses afbilledet her ovenfor, bestod af en mesclunsalat med hummer, små søkogte rejer, tigerrejer samt jomfruhummer pakket ind i en fin skive grøn mango og herefter dryppet med vanillevinaigrette. Smadder lækker ret, og der var ekstra rejer tilbage, så man kunne tage to gange af disse. Hjemmets kanin satte i øvrigt stor pris på det salat, der blev til overs.

Anden forret bestod af pighvar vendt i grøn krydderrasp og bagt med souffle. Den blev anrettet på en mos af jordskokker fra Peters Gartneri, og en sauce på nøddesmør med ingefær og soya blev hældt over før servering med en top af frisk karse som prikken over i’et.

Endnu en ganske velsmagende ret, omend jeg fandt jordskokmosen det mest velsmagende ved denne ret – lækker og cremet, præcist som den skal være. Fisken var en anelse kedelig, omend dekorativ i sin grønne pragt.

Hovedretten skulle have lidt længere tid i ovnen end først antaget, men da den endeligt var klar, smagte den også fortrinligt! Den bestod af rosastegt dansk oksemørbrad og letrøget kartoffelkompot med krydderurter og skalotteløg, sellericreme samt kraftig kalveglace med kalvehaler, urter og citronskal. Kødet var åh så mørt! Tungen kunne skære sig lige igennem det, og det var så saftigt så saftigt. Lige i øjet! Kartoffelkompotten var ikke det store hit hos mig, men det rådede både kød og sauce så vældigt bod på.

Der blev slået maver og drukket rigelige mængder vin, før desserten blev anrettet. Kagen mindede meget om den, vi for nyligt fik til dessert i julemenuen på Miró, og den skuffede så sandelig heller ikke.

Desserten bestod af en mousse af Satongochokolade (72%) lagt i lag med bisquitbund og syrlig passionsfrugtmousse serveret med en lækker flødeiscreme med saltet karamel. Jeg er ikke normalt så begejstret for mørk chokolade, men denne kombination var et hit, omend jeg foretrak passionsfrugttoppen og den meget flødede og karamelsmagende is, mums!

Fra velkomstdrinken, der havde bestået af Fanta Exotic, champagne, vodka og en masse friske blåbær, var der næsten en hel bakke blåbær til overs, som blev fordelt ud over desserten. Dette harmonerede ganske godt.

Alt i alt mener jeg, at vi fik meget for pengene. Det var fire lækre og varierede retter, hvor der var kræset for detaljen, råvarerne var af utroligt god kvalitet, og maden tog sig godt ud trods de grimme plastiktallerkener ;-)

For én kuvert med fire retter skulle vi af med 400,- og det er faktisk en særdeles fornuftig pris. Til sammenligning gav vi 300,- for tre retter + snackpose ved nytårsmenuen fra Svineriet sidste år.

Nytårsmenu fra Restaurant Miró kan herfra klart anbefales! Jeg håber, I andre også havde en fortrinlig nytårsaften og er kommet godt ind i det nye år.
Tak, fordi I læser med :-)