Nu går vi lige straks ind i december måned, og jeg ligger på langs med snue og en hals, der er så ru, at man vil kunne rive parmesan på den. Så da jeg efter en lang febersøvn kravlede ud fra under min dyne ved middagstid, skulle morgenmaden være noget let og blødt.
Jeg havde en uimodståelig trang til risengrød, men da den sidste liter mælk i går var røget til mange kopper varm honningmælk, var der kun fløde tilbage i køleskabet. Ikke desto mindre kunne jeg atter regne med de madkyndige kvinder på Trendsales’ debatforum, og kort efter mit indlæg derinde havde jeg fået bekræftet, at risengrød på fløde snildt kunne lade sig gøre med succes.
Følgende opskrift fik jeg tilsendt link til af en særdeles hjertevarm og kærlig sjæl, B, som dette indlæg derfor er dedikeret til med stor taknemmelighed :-)
INGREDIENSER (til 2 personer)
2½ dl. grødris
4 dl. vand
1 tsk. salt
1-1½ dl. piskefløde
2 spsk. rørsukker
1 spsk. kanel
1 stor klat smør
1 glas saftevand
– – – –
FREMGANGSMÅDE
• Ris og vand hældes i en gryde og koges op
• Lad det koge under skråtstillet låg i ca. ½ time, rør undervejs
• Når vandet er ved at være kogt fra, tilsættes fløde og salt
• Grøden koger ind til en lind konsistens, mens der røres godt
• Servér med sukker, kanel og smørklat samt saftevand on the side
Maiken Nielsen said:
Er vild med node-tallerknen! (elsker også risengrød) Kan man lokke ud af dig, hvor den er købt? :)
Maiken
Kammerknas said:
Ja, det kan du tro :-)
Er selv så glad for dem, at jeg lavede et indlæg, hvor der blev beskrevet min jagt på dem samt navnet såvel som postet billeder af skålene uden mad i, så man også kunne se bunden. Du finder oplysningerne om dem i indlægget lige her: