Forleden dag gik vi til aften i Salling Super, hvor vi tøffede rundt og valgte forskellige lækkerier ud til aftensmaden i hapseform. Salling Supers delikatesseafdeling er mit absolutte favoritsted at shoppe lækkerier: Det er delt op i hhv. en pølseafdeling, en færdig-ret-afdeling (f.eks. pastasalater, tærter, lun ribbensteg osv.), slagteriafdeling, fiskeafdeling og osteafdeling. Kort fortalt: Alt, hvad hjertet kan begære!

Først blev der kigget på pølsebiksens store udvalg og udpeget fem forskellige slags pølser fra henholdsvis Spanien og Italien, blandt andet en hvidløgssalami og en trøffelspegepølse. Pølserne var i forskellige størrelser omkreds, og vi bestilte 6 tynde skiver af hver. Vi havde ikke smagt dem før, så vi valgte udelukkende ud fra navn og udseende.

Derefter gik vi en tur over i osteafdelingen, hvor vi føler os mere hjemmevante. Vi er her i huset svært begejstrede for deres Rotterdam, der altid ligger indpakket sammen med artsfællerne på en af osteøerne og klar til at blive puttet i kurven.

Rotterdam er – som navnet afslører – en hollænder, som i øvrigt hører til Gouda-typen, og dermed er det en relativt fast ost. Den er baseret på komælk og har lagret i ca. seks måneder, før den er spiseklar. Osten er en 48+, og på pakningen beskrives den som “kraftig, men lidt sød i smagen”.

Min personlige beskrivelse af osten er, at den er skarp og tør i smagen på en rigtig god måde, og så er jeg vild med de små krystaller, der er i den. Jeg troede først, det var saltkrystaller, men det viser sig bare at være osten, der opfører sig sådan.

Kiloprisen i Salling Super på denne ost er i øvrigt 149 kr., og det store stykke, vi valgte (se sidste billede; den trekantede ost længst til højre), gav vi ca. 50 kr. for.

En anden af mine absolutte favoritter er en ost, jeg først stiftede bekendtskab medMalling Kro i vinters. Siden har den været jævnlig gæst i vores køleskab, for den er simpelthen en vinder!

Navnet er Røde Kristian (se billede ovenfor, hvor han ligger og gør sig til på en grøn tallerken), og han har ligeledes en bror, der hedder Gule Kristian, som i øvrigt også kan anbefales. De fås begge i Salling Supers ostebiks som fast sortiment, og så koster de faktisk ikke noget specielt – endnu en grund til, at den altid ryger med hjem, når jeg har været forbi Salling Super.

Røde Kristian er en rigtig kraftig fyr på den gode måde: Han er skarp og meget sød i smagen og med en lidt stærk omend rund karakter. Det er ikke en “lugteost”, og der er ingen tung eftersmag i ganen, men den er intens, mens den er der! Must try…

Ud over pølse og ost (fire i alt, men kun mine to stærkt anbefalelsesværdige favoritter får lov at stå frem her i indlægget) fik vi også købt en bøtte friske kalamataoliven (22 kr. for 100 gram) og 100 gram helt fantastisk tomattapenade. Derudover aflagde vi frugt- og grøntafdelingen et kort visit for at tanke blåbær, druer og pistacienødder.

Vi rundede besøget af med at slå et smut forbi vinafdelingen, hvor vi ikke slap for en længere og meget begejstret salgstale fra en vaskeægte vinnørd. Vi endte med to flasker australsk hvidvin, som ekspedientens bror holder meget af (!), og så sneg vi os ellers sidelæns væk fra snakketræet mod kassen, mens vi nikkede og smilede høfligt. Vi aner ikke en skid om vin – vi ville bare have noget hvidvin, der var “krudtet” i smagen og ikke for sødt.

Aftenmåltidet blev smidt ind på stuebordet i følgeskab af en masse forskellige slags knækbrød, osteskærere, knive og hapsegafler. Vinen blev skænket, “Dum & Dummere” blev sat på dvd-afspilleren – og så blev der ellers nydt og grinet til den store guldmedalje. Åh, sikke en fortrinlig aften! Kan kun anbefales at gøre os kunsten efter :-)