I går faldt jeg over en debat på Trendsales, der handlede om pølsehorn. Det affødte en stor hunger efter pølsehorn hos flere af de deltagende og mig selv inklusive, så i dag var store bagedag, efter jeg i styrtregnen havde været ovre i 7Eleven efter gær og mælk.

Pølsehornene blev brandgode, og jeg burde nok have lavet dobbelt portion, for de 12 styk det blev til, holder nok ikke længe. Opskriften kommer her.

INGREDIENSER (12 styk):

½ pakke gær
20 gram smør
1½ dl. mælk
250 gram mel
½ tsk. sukker
½ tsk. salt
6 brunchpølser i halve
Sennep
Sesamfrø

FREMGANGSMÅDE:

• Smelt smørret i en kasserolle ved lav varme, uden det bruser
• Hæld det i en skål sammen med mælken, og rør gæren ud i det
• Tilsæt sukker og salt, og rør melen i lidt ad gangen
• Ælt, til dejen er fast i konsistensen, men stadig lidt fedtet
• Dæk skålen med et klæde, og stil den et lunt sted i 40 minutter
• Halvér brunchpølserne, så der er 12 styk i alt

• Del dejen i 12 lige store klumper, og rul dem til boller
• Drys lidt mel på bordet, og form hver bolle til en flad, spids trekant
• Smør et tyndt lag sennep på hver trekant, og læg en pølse ovenpå
• Rul sammen til et horn, og læg på en bageplade med lukningen nedad
• Pensl hvert horn med lidt mælk, og drys med sesamfrø
• Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter
• Pølsehornene er færdige, når de begynder at blive gyldne

Personligt mener jeg, at der altid hører god ketchup til pølsehorn, som i øvrigt skal serveres lune. Med sennep indeni får smagen lige et ekstra pift, uden at det dog som sådan smager af sennep som på en hotdog. Kan klart anbefales, hvis man ikke har prøvet det før.

Det var helt perfekt med søndagspølsehorn som eftermiddagshapser, mens regnen silede ned udenfor. Glæder mig til at spise et par stykker til natmad også :-)