Galbani, der står bag en masse italienske oste og mælkeprodukter, har udgivet bogen Moderne Mamma – en opskriftbog, hvor 12 italienske mødre videregiver deres yndlingsopskrifter. Bogen koster kun sølle 30 kr. i bl.a. Irma, da Galbani jo får særdeles god reklame ud af salget, og jeg blev også fristet af den billige pris for en måneds tid siden.

Nu har jeg så prøvet en af de lækre retter – det var en af de mere simple, men ikke desto mindre velsmagende. Jeg lavede en lille tilføjelse ved at toppe med ristede kammuslinger, men ellers holdt jeg mig i det store hele til grundopskriften, som kommer her:

INGREDIENSER (2 personer):

En god håndfuld frisk pasta
50 gram gorgonzola cremoso
50 gram mascarpone
35 gram friskrevet parmesan
25 gram valnødder
½ dl. mælk
Salt
Muskatnød
Smør
Friskhakket persille eller basilikum

FREMGANGSMÅDE:

• Hak valnødderne, og rist dem på en varm pande
• Sæt saltet vand over til pastaen
• Skær gorgonzolaen i små tern
• Smelt det ved lav varme i en gryde med mascarpone og mælk
• Rør godt i gryden med en træske, til osten er smeltet
• Hæld vandet fra pastaen, og vend det sammen med ostesovsen
• Smag blandingen til med muskatnød, salt og smør
• Server med friskrevet parmesan og hakket persille over

Retten er hurtig og let at lave, og det passer fint til en varm sommerdag, hvor aftensmaden skal ligge lidt let i maven. Ifølge min vurdering kan gorgonzolaen sagtens skiftes ud med anden ost, hvis man ikke er så meget til blåskimmel.

Kammuslingerne, jeg valgte at toppe med, er som tidligere nævnt min svaghed. Skulle man være til det lidt “grovere”, vil ristet bacon også egne sig fint som topping til denne ellers vegetariske ret.