Torsdag aften var min kæreste og jeg på Restaurant Miró, som jeg tidligere har skrevet et par indlæg omkring herinde. Stedet er et af mine absolutte favoritsteder, men desværre fik jeg ikke kameraet med i denne omgang, da det var en spontan lyn-reservation – vi var ude af døren på et kvarter, og så måtte kameraet blive hjemme. Lidt ærgerligt, da det var overdådigt som altid og med top-dollar service.

I stedet kan jeg så berette om fredag i sidste uge, hvor herren og jeg i stedet var taget på Restaurant Latin nede i latinerkvarteret. Stedet er ikke nyt for os, men jeg har ikke haft kameraet med mig før, så nu er det da vist på tide, jeg laver et indlæg om dette ganske udmærkede spisested.

Vi valgte hver tre retter ud fra sæsonens menukort, og mit valg faldt på foie gras-ravioli med trøffel til forret, hvidvinsdampede blåmuslinger til hovedret (kunne også fås i mindre portion som forret) og til dessert tre slags rabarber. Manden min valgte porcheret æg med forskelligt tilbehør til forret, svinemørbrad til hovedret og chokoladeparfait med bananis til dessert.

Der var lidt startvanskeligheder, da vi skulle vælge vin. Vi ville gerne have en flaske hvidvin, der var let perlende uden at være for sød gennemgående til alle vores retter. Tjeneren rådgav os til en Asti, men da jeg reagerede med skepsis ift. risikoen for så at få en sød vin, responderede hun med at minde os om, at Asti jo egentlig er et vinområde.

Vi fik så vinen, og det var en sød vin svarende til en dessertvin! Fuldstændigt malplaceret, så vi fik – uden at bringe tjeneren i forlegenhed – bedt om en chilensk Chardonnay (som vi havde spottet på vinkortet tidligere) til de første retter og så få gemt resten af Astien til desserten.

Men maden var fremragende – trøffelsmagen trådte tydeligt igennem i min forret, og duften var eminent. Muslingerne var i overflod, og jeg fik en spand sat på kanten af bordet til de overskydende skaller. Smagen var frisk og lækker, og konsistensen var helt perfekt. Der var enkelte lukkede muslinger, som godt kunne være sorteret fra i køkkenet, men det er en detalje.
Fonden i bundet af tallerkenen var også meget lækker, men jeg undrer mig noget over, at der blev serveret pommes frites til retten. Jeg undlod at spise dem, da jeg ikke syntes, det passede så godt til, og muslingerne smagte bedre med det gode brød, der i forvejen var sat på bordet.

Desserten var velsmagende, uden at gøre det store væsen af sig. Vi fik så resten af Astien til desserten, og dér passede den meget bedre til. To flasker vin var også okay til tre retter hver, og vi skulle ikke på arbejde dagen efter, så det gjorde ikke noget, vi fik en god skid på ;-)

Stemningen på Latin er hyggelig, snakkende og munter med god musik og generelt opmærksomme tjenere. Dog lige med undtagelse af, da vi skulle bede om regningen – vi ventede ca. tre kvarter på at få kontakt med vores tjener, og til sidst opgav vi, pakkede sammen og gik op til indgangen for at bede den tjener, der tog imod folk om at få regningen. Lidt ærgerligt, at vi var nødt til at stå der med alt vores overtøj og betale.

Latins priser er ganske fornuftige: Hver ret er prissat på menukortet, men man kan vælge enten 3, 4 eller 5 retter til en fast pris, og vi kom for to personer med tre retter hver af med lige knapt 600 kr. Dertil kom der så to flasker vin, som jeg ikke husker prisen på, men det kan man jo også vælge eller justere efter behov og præferencer.

Alt i alt en okay god restaurantoplevelse på Restaurant Latin, som jeg vil anbefale man prøver, hvis man skulle lægge vejen forbi :-)