I aftes havde en veninde og jeg bestilt bord på tapasrestauranten CANblau på baggrund af Smagssags anbefaling. Restauranten er beliggende der, hvor Café Arthur tidligere lå – på hjørnet af Klostergade og Klosterport.

CANblaus logo bar hidtil skylden for, at jeg ingen interesse viste for stedet, selvom jeg ofte kommer forbi, da det i særdeleshed minder om et fodboldklublogo. Så jeg havde indtryk af, at CANblau var en slags testosteronbefænget sportsbar for fodboldidioter. Det kan jeg dog meddele, at det på ingen måder er.

Stedet er classy og pænt, når man kommer ind, og der blev i løbet af aftenen fyldt godt op ved stort set alle borde af folk primært mellem 20 og 50 år, der sad og snakkede højt og hyggede sig. Atmosfæren var afslappet og usnobbet, og der var stort set ingen ventetid, selvom tjenerne havde travlt. Måske lige med undtagelse af, da vi ville bede om regningen og først fik kontakt med en tjener efter ca. 20 minutters venten.

Vi fik et enkelt afkrydsningskort med de tapas, de tilbyder for tiden, og det var en anelse besværligt, når vi sad overfor hinanden at skulle læse retterne og beslutte sammen. Desuden var det meget irriterende, at mange af retterne var skrevet på spansk, da ingen af os kender sproget, og de tjenere, der var tilknyttet vores bord i starten, kun talte engelsk (og sikkert også spansk).

Der var generelt mange forskellige tjenere, der servicerede os i løbet af aftenen, og det var måske en anelse forvirrende. Til gengæld var alle tjenerne søde og behagelige.

Vi besluttede at bestille marinerede rejer med aïoli (første billede), kalvemørbrad med trøffelmos og bælgfrugter (billede to), salat med gedeost, oliventapenade og mango (billede tre), røget tun med sofrito af peberfrugt (billede fire), pan y aceite (brød og olivenolie), lammenakkefilet med citron, artiskok og pistacienødder, spanske oste med frutos secos (kan anes på billede tre), crema catalana (sidste billede) og dagens sorbet med knas (sidste billede, mangosorbet i øvrigt).

Inden vi fik retterne, blev der spurgt ind til, om vi ville have vand. Det ville vi gerne, og vi valgte vand uden brus. Vi får så en flaske “spanskvand”, som vi døbte det, der smager meget besynderligt. Det smagte af danskvand med brus, hvor det meste af brusen var blevet rystet ud. Det var ikke lige det, vi havde forventet, da vi bad om vand uden brus, så vi fik lov til at få byttet det ud med almindeligt postevand.

Maden kom som sagt hurtigt, og vi undrede os lidt over, at ostene kom samtidigt med resten af retterne, da det egentligt står under dessertretterne, og vi betragter også selv ostetallerken som noget, der kommer efter hovedretten. Men fint nok, bare lidt ærgerligt, at det tog så meget plads på det i forvejen tætpakkede lille tomandsbord.

Vi havde bestilt en flaske rosé til maden, og den var fortræffelig! Den blev stillet til køling lidt væk fra vores bord, men tjenerne var opmærksomme og gode til at fylde op i vores glas løbende. Jeg bestilte også en Thorrisgaard æble-/solbærsaft, som til min undren blev serveret uden glas, så den drak jeg af direkte af flasken.

Der var lidt forvirring med bestillingen over en ikke-eksisterende tapenade i en af salaterne, men ellers var vi yderst tilfredse med al maden, hvor vi havde nogle favoritter frem for nogle andre. F.eks. kan det nævnes, at kalvemørbraden med helt fantastisk trøffelmos var helt eminent, og vi var lige ved at bestille en ekstra tallerken, men kunne desværre ikke få plads til mere i maven. Rejerne var også super gode, og olivenolien til brødet (som der dog godt kunne have været mere af) var rigtigt lækker: En økologisk olie fra Catalona ved navn l’Estornell. Kan absolut anbefales!

Desserten var også lige i øjet! Mangosorbeten, der i øvrigt havde den sejeste farve, var SÅ lækker og sød og frisk. Crema catalana er tilsyneladende Spaniens svar på den franske crème brûlée, som jeg i forvejen er en stor fan af, og den var helt perfekt: Tilpas flamberet på toppen og blød og cremet under overfladen.

Alt i alt var maden helt fortrinlig på CANblau, tjenerne var søde, men der var flere steder det haltede lidt ift. servicen. Vi var okay tilfredse med besøget (specielt fordi maden var så god) og kunne sagtens finde på at besøge restauranten igen. Det var så i øvrigt også utroligt billigt: Vi kom samlet af med 828 kr. for mad og drikkevarer, og vi lagde også en 50’er i drikkepenge på trods af manglerne ved serveringen. Så CANblau anbefales herfra, hvis man kan se igennem fingre med lidt haltende professionalitet :-)