Uhm, denne opskrift kunne jeg godt blive forfalden til at benytte mig af meget oftere, for den er så nem, hurtig og drønlækker! Den kræver ikke særligt mange ingredienser, og slet ikke i den dyre ende, og med frisk pasta (som man kan vælge at skifte ud med regulær tørret pasta, f.eks. spaghetti) tog den ikke længere end ca. 15 minutter at tilberede alt i alt.

Opskriften er “hjemmestrikket” og ganske simpel, men smager simpelthen SÅ godt, så her får I den:

INGREDIENSER (2 personer):

En pakke frisk pasta
2 håndfulde svampe (shiitake eller kantareller)
1/4 liter piskefløde
Ca. ½-1 dl. hvidvin
½ pakke bacon i tern
En klat smør til stegning
Salt & peber
Paprika
Ca. 1 spsk. meljævning
Rucolasalat

FREMGANGSMÅDE:

• Steg baconternene sprøde på en pande
• Imens skæres svampene i mundrette bidder
• Pak baconternene i sølvpapir, efter ekstra fedt er hældt fra
• Steg svampene i restfedtet fra baconen + en ekstra klat smør
• Sæt en stor gryde med rigeligt saltet vand over til pastaen
• Hæld fløden over de gyldentstegte svampe

• Lad fløden koge op, og spæd til med hvidvinen
• Krydr svampesovsen, og smag atter til med hvidvinen
• Når pastavandet koger, smides pastaen i ca. 2-3 minutter
• Jævn svampesovsen, og smag til med krydderier og vin
• Hæld vandet fra pastaen, og vend sovsen i
• Servér i portioner på rucolabund og toppet med bacon

Resten af hvidvinen kan med fordel drikkes til retten, for kokken når undervejs næppe at komme igennem resten af flasken uden hjælp, så hurtigt som måltidet er tilberedt ;-)

Bon appetit!