Det er efterhånden ved at være noget tid siden, jeg lavede denne ret til aftensmad, men jeg var ikke helt tilfreds med billederne, så jeg fik aldrig postet det som indlæg her på bloggen. For tiden sker der dog ikke det vilde på mad-fronten her i hytten, så nu vælger jeg at bruge billederne fra den gang alligevel, for retten er så aldeles udmærket.

Jeg lavede det hele på slump, som jeg ret ofte gør, så man skal tilføje lidt hist og her på Gefühl, og man kan sagtens lave alverdens tilbehør til. Jeg synes personligt, at kombinationen præsenteret her passer fint til varme sommeraftener og den lille sult, fordi det er så “let” og friskt i smagen. Døm selv :-)

INGREDIENSER:

Friske laksefiletter
Friske krydderurter (jeg brugte koriander og oregano)
En god sjat olivenolie
En sjat hvidvin
Citronsaft eller et par skiver øko-citron
Smør
Salt & peber

1 mango
½ agurk
En håndfuld frisk mynte
En sjat æblecidereddike
Et par tsk sukker
En god håndfuld friske ærter

Hollandaisesovs (kan anbefale denne)
Æggehvide

FREMGANGSMÅDE:

• Smør laksens skindside med et tyndt lag smør
• Krydr med salt og peber oven på smørret
• Læg laksen på et stort stykke staniol, og top med krydderurterne
• Hæld olie, hvidvin og citronsaft over, og pak laksen ind
• Bag laksepakken på grill eller i ovnen ved 175 grader i 20 minutter

• Skær mango og agurk i tern, og smid det i en skål
• Tilsæt hakkede mynteblade og friske ærter
• Smag til med æblecidereddike og sukker

• Varm hollandaisesovsen op, og pisk æggehvide i
• Servér fisken toppet med lidt grønt, sovs on the side og mangosalat

Pga. årstiden havde jeg desværre ingen friske ærter at strø om mig med, da jeg lavede retten her sidst, men havde jeg haft det, ville jeg også have taget en håndfuld af dem og fordelt ud over hele tallerkenen. I stedet for en hel grydefuld sovs lavede og serverede jeg kun en lille klat sovs som dyppelse til fisken, og det var lige i øjet.

Mangosalaten er frisk og sød, og jeg har fundet inspiration til den hos Emily, hvis blog absolut er et klik værd.