Som nævnt i et tidligere indlæg er Restaurant Mefisto en af mine favoritter, hvad angår spisesteder i Århus. Det er en lille, charmerende fiskerestaurant i hjertet af det brostensspækkede latinerkvarter og med egen lille gårdhave. Kvaliteten er overordentligt høj, og priserne er også i den højere ende, dog uden at ligge helt oppe i gourmetpriser.

Jeg har oftest været på Mefisto for at få sen frokost, men aftensmenuen er også anbefalelsesværdig. Fisk og skaldyr er det primære fokusområde, men andre retter såsom kalvebryst og foie gras-terrine pryder også menukortet.

Se eventuelt dette indlæg for flere billeder af stedet og deres udsøgte terrine.

Lørdag eftermiddag slog en veninde og jeg os ned på Mefistos højryggede stole og bestilte henholdsvist deres klassiske stjerneskud og ½ hummer med salat og hollandaisesovs. Hummeren var egentlig en del af aftenmenuen, men køkkenet var fleksibelt og kunne tilbyde mine hummerhungrende smagsløg denne ret på trods – fantastisk service!

Og det var i særdeleshed de 198 kr. værd: Hummeren var saftig og sød i smagen, den blandede salat med dild, citronbåde og syltede, søde cherrytomater var sprød og frisk, og hollandaisesovsen var tyk, cremet og sød. Med salaten var der også tynde, sprødstegte rugbrødscrutoner og fine klatter aioli.

Derudover var der små, rustikke brød på bordet, der dog var en anelse for hårde til at være lige i øjet. Det kunne den fantastiske sovs så råde lidt bod på.

Min veninde var ligeledes overmåde tilfreds med sit stjerneskud, og hun endte trods glubende appetit med knapt at kunne spise op. Vi gik mætte og veltilfredse fra Mefisto, og lur mig, om jeg ikke vender tilbage inden for overskuelig fremtid :-)