Når jeg kalder denne pizza for “snydepizza”, er det alene, fordi jeg hverken har lavet pizzadejen eller tomatsovsen fra bunden selv. Til gengæld er der tale om en speltbaseret økologisk lyn-dej af god kvalitet fra Food Solutions. Der skulle kun tilsættes vand og olivenolie, hvorefter den lige skulle hvile sig 20 minutters tid, før den var klar til at blive flad og dekoreret.

Ligeledes var tomatsaucen fra Urtekram økologisk og med en fyldig tomatsmag krydret med sød peberfrugt og lidt chili. Et ganske fremragende alternativ til ellers at lave tomatsaucen selv.

De resterende dele af pizzaen var heller ikke nogen, der krævede oceaner af tid, men resultatet blev alligevel utroligt velsmagende! Så derfor får I opskriften her, omend fyldet jo kan varieres og justeres efter egne smagsløg.

INGREDIENSER:

Pizza-grunddej (og jeg kan absolut anbefale den ovenviste!)
Tomatsauce (hjemmelavet eller “snyde-saucen” ovenfor)
2 håndfulde friske østershatte eller kantareller
Skivet chorizo eller italiensk salami
Tyndskåret kyllingepålæg
Frisk mozzarella
Friskrevet cheddar
1-2 fed hvidløg
1/4 dl. olivenolie
Evt. rucola eller spinat

FREMGANGSMÅDE:

• Tilsæt den på pakken angivede mængde vand og olie til pizzamelet
• Ælt dejen godt igennem, og form den til en kugle
• Stil til hævning overdækket i 20 minutter
• Skær i mellemtiden svampene ud i mindre dele
• Findel den friske mozzarella i mindre stykker
• Riv rigelige mængder cheddar groft

• Dæk en bageplade med bagepapir
• Rul dejen ud til en stor, flad “pandekage” på bagepladen
• Fordel tomatsaucen ud i et jævnt lag på dejen
• Fordel chorizoen på den ene halvdel og kyllingekødet på den anden
• Fordel svampene og mozzarellaen ud over hele pizzaen
• Top med revet cheddar, og bag pizzaen ved 220 grader i ca. 25 minutter

Pizzaen er klar, når osten er smeltet, størknet let og begynder at tage mørk farve. Som tilbehør foretrækker jeg at blande en gang presset hvidløg med olivenolie godt i et glas, som så kan fordeles ud over pizzastykkerne med en teske ved servering. Derudover er det forfriskende med en gang rucola eller spinat enten oven på pizzaen eller som en sprød side dish.

Jeg kunne godt have sparet lidt på tomatsovsen, hvilket min bedre halvdel var enig med mig i, så et tyndere lag end angivet på billedet kan anbefales.