Denne opskrift i er i høj grad inspireret af Emilys indlæg fra sidste år, hvor hun lavede fuglereder med smagsnuancer à la Summerbirds hvide flødeboller.

Nu har jeg forsøgt mig med en lidt anden version, hvor jeg blandt andet har lavet fuglereder ud fra Newyorkerbyhearts macaronopskrift, dog med lidt justeringer hist og her. Kombinationen blev fortræffelig, og her får I min hjemmestrikkede dessert trin for trin:

INGREDIENSER TIL MACARONFUGLEREDER:

50 g mandler
90 g flormelis
2 æggehvider
15 g sukker

INGREDIENSER TIL TOPPING:

1½ dl. piskefløde
100 gram hvid Toblerone
1 tsk. vanillesukker
En håndfuld friske hindbær
Skallen fra en økologisk limefrugt
Lakridspulver (lakridsekstrakt fra lakridsrod)
Lidt hindbær eller blåbær som pynt

FREMGANGSMÅDE:

• Hæld kogende vand over mandlerne, og lad dem ligge lidt
• Smut mandlerne, og hæld dem i en minihakker
• Blend mandlerne helt fint til mandelmel
• Hæld mandelmelet i en skål sammen med flormelis
• I en anden skål piskes æggehvide stift
• Sukker tilsættes herefter lidt efter lidt, til massen bliver sej

• Vend forsigtigt mandelblandingen i marengsen med en dejskraber
• Med to spiseskeer fordeles massen på bagepapir i flade cirkler
• Sørg for, at alle “fuglereder” er cirka lige store og høje
• Bag fuglerederne i ovnen ved 100-125 grader i ca. en time
• Fuglerederne er færdige, når de har taget farve og er blevet faste
• Lad dem afkøle på en bagerist, mens toppingen tilberedes

• Hæld fløde og hindbær i en skål, og pisk det stift
• Hak Tobleronen i fine stykker, og tilsæt i flødeskummen
• Hæld vanillesukkeret i, og sørg for, at det fordeles jævnt
• Top fuglerederne med flødeskumsmassen
• Riv limeskal fint, og drys ud over sammen med lakridspulver
• Pynt til sidst med friske bær

Man kan snildt lave fuglerederne i forvejen, hvis man skal have gæster, og så tager det ingen tid at bikse toppingen sammen og få en velsmagende dessert stablet hurtigt på benene.

Lige som jeg har gjort i nogen grad, kan man jo improvisere, som man lyster – f.eks. kan den hvide chokolade byttes ud med en mørk af slagsen, og hindbær kan sagtens erstattes af anden bær, f.eks. brombær eller blåbær. Det ser så fint ud, som bærsaften farver flødeskummen!

Lakridspulver – tænker du nok – hvor dælen får jeg fat i dét henne? Og det tænkte jeg faktisk også, men Emily havde skrevet i sit indlæg, at det kan fås i helsekostforretninger. Der kommer jeg relativt sjældent, så jeg forsøgte mig først i Salling Super og Irma uden held, og så måtte jeg ty til helsebiksen. En hel posefuld af det lækre pulver kostede kun 40 kr., og det er jo sådan set en ret fornuftig pris.

Jeg kom til at drysse lidt rigeligt ud over model-fuglereden, men jeg kan afsløre, at det så absolut ikke gjorde noget dårligt for smagen! Så næste rede fik samme mængde til mine smagsløgs store fornøjelse.