Amerikansk gulerodskage 1

Ja, spørg mig ikke hvorfor, men af en eller anden årsag er det lykkedes mig at have denne blog kørende i over et halvt år uden at have introduceret min absolutte yndlingskage (omend den får skarp konkurrence af tidligere nævnte brunsviger). Det beklager jeg meget, og nu skal det være, skal det!

Den amerikanske gulerodskage med flødeostglasur stiftede jeg første gang bekendtskab med i 2004, mens jeg boede i San Francisco, og jeg endte med at blive ganske afhængig.

Efter jeg hjemvendte til Danmark, gik jeg febrilsk i gang med at lede efter en opskrift, der kunne måle sig. Jeg endte med at stykke to forskellige opskrifter sammen, og den kommer virkeligt tæt på originalen! Værsgo…

Amerikansk gulerodskage 2

INGREDIENSER TIL KAGEN:

2 æg
200 gram farin
325 gram gulerødder
200 gram hvedemel
2 tsk kanel
2 tsk vanillesukker
1/4 tsk salt
3 tsk bagepulver
1 dl kærnemælk

– – –

INGREDIENSER TIL GLASUREN:

160 gram flødeost naturel (jeg bruger altid Philadelphia)
110 gram smør
1 stor tsk vanillesukker
250 g flormelis (jo mere, des fastere creme)
2 tsk limesaft

Amerikansk gulerodskage 3

Amerikansk gulerodskage 4

FREMGANGSMÅDE:

• Pisk æg og farin sammen i en skål
• Riv gulerødderne groft, og tilsæt dem i skålen
• Brug en elpisker, mens melen tilsættes gradvist
• Rør kanel, vanillesukker, salt og bagepulver i dejen
• Tilsæt kærnemælken og rør, til det hele er jævnt fordelt
• Dejen hældes i smurt ovnfast fad eller bageform
• Bag kagen på 175 grader i knapt en time, til den er blevet gyldenbrun

• Imens kagen er i ovnen, afmåles smør og flødeost
• Lad smør og flødeost stå i en skål i stuetemperatur, til det bliver blødt
• Pisk herefter massen sammen, mens der tilsættes flormelis gradvist
• Tilsæt til slut vanillesukker og limesaft
• Cremen skal være fast som almindelig glasur
• Lad kagen køle af på en bagerist
• Smør derefter glasuren ud i et jævnt lag, så overfladen er dækket
• Stil kagen til afkøling i køleskabet, så glasuren kan størkne
• Servér med friske blåbær

Amerikansk gulerodskage 5

Jeg bliver aldrig træt af denne kage! Den er meget sød og cremet, og limesaften bidrager med en snert af syrlighed i glasuren. Toppet med blåbær eller andre søde bær bliver det ikke bedre, og kagen kan på køl holde sig 3-4 dage.