Endnu en opskrift med shiitake som væsentlig ingrediens, og hvor dens smagsnuancer tydeligt kommer til udtryk. Retten er lynhurtig at lave og smager simpelthen fremragende! Den fungerer både som hurtig aftensmad og som frokost, enten kold eller lunet.

Opskriften får du lige her:

INGREDIENSER:

Spaghetti
Spinat (jeg brugte frosne klumper)
Shiitake-svampe
Fløde
Smør
Frisk mozzarella
Frisk rosmarin
Stødt koriander
Salt & peber

FREMGANGSMÅDE:

• Kog spaghettien i rigeligt saltet vand.
• Tilsæt efter den halve kogetid den frosne spinat i vandet.
• Skær shiitake-svampene i tern, og hak rosmarinen.
• Hæld vandet fra spaghettien, og sluk for kogepladen.
• Tilsæt en klat smør i gryden, og lad den smelte i blandingen.
• Sæt gryden tilbage på den lune plade, og hæld et stort skvæt fløde i.
• Tilsæt shiitake-ternene og rosmarinen, og rør godt rundt.
• Smag til med koriander, salt og peber.
• Anret toppet med frisk mozzarella.

Noget af spinaten vil med stor sandsynlighed ryge ud med det kogte vand, men det meste bliver tilbage med spaghettien i gryden.

Eftervarmen af kogepladen kan med fordel udnyttes, mens fløden simrer ind i blandingen, og shiitake-ternene opvarmes. Den del tager ikke mere end 2-3 minutter, og så snart man kan lugte den karakteristiske duft fra svampene, har de fået nok, og retten er klar til servering. Velbekomme!

Reklamer