Forleden dag blev der for første gang lavet Hokkaidosuppe i det lille hjem, og hold da fast, det var godt, jeg kom i gang! Suppen smager intet mindre end fantastisk, og hvorfor jeg har ventet så længe med at give mig i kast med den er mig uforståeligt!

Jeg gav den gas og smed både bagte kastanjer og stegte kammuslinger i suppen til sidst, og så toppede jeg også med sprødstegt bacon. Dog kan suppen snildt spises blot med bacondrys og stadig være en mundvandsdrivende fornøjelse. Her får du hele opskriften, så kan du selv sortere i ingredienserne:

– – – – –

INGREDIENSER (ca. 4 personer):

1 Hokkaidogræskar
1 spsk. olivenolie
1 løg
3 fed hvidløg
1 kartoffel
2 gulerødder
Æbleeddike
Balsamico
Koriander
Spidskommen
Lidt revet ingefær
Lidt sukker
Fløde
Vand
Salt & peber
Ristede kammuslinger (ca. 2-3 stk. pr. mand)
Ristet bacon i tern
En håndfuld ovnbagte kastanjer
Ahornsirup
Servér evt. med brød til

FREMGANGSMÅDE:

• Skrub Hokkaidoen ren under rindende vand
• Flæk græskaret med en skarp kniv, og tag kernerne ud med en ske
• Smid de to halvdele i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter
• Nu er græskarkødet blødt og skæres ud i grove stykker

• Skær et kryds i kastanjerne, der går gennem begge skaller
• Placér dem i ovnen i et lille fad med kogt vand i bunden
• Bag dem i ovnen i 8-10 minutter på 200 grader, til de åbner sig op
• Pil de to lag skaller af kastanjerne, og lad dem derefter køle af

• Varm olivenolie op i en gryde, og steg græskarstykkerne ved lav varme
• Skær de andre grøntsager i tern, og tilsæt dem + presset hvidløg i gryden
• Hæld fløde og vand ved, så det dækker halvt over grøntsagerne
• Læg låg på gryden, og lad det koge i 15-20 minutter

• Rist baconternene sprøde
• Smørsteg kammuslingerne til de er gyldenbrune på begge sider
• Blend suppen med stavblender, og spæd til med vand, hvis den er for tyk
• Smag til med salt, peber, ingefær, lidt æbleeddike, balsamico og lidt sukker
• Tilsæt de resterende krydderier, og smag suppen til

• Smid nogle klatter suppe på panden, og kog kastanjerne færdige i det
• Portionsanret suppen med kastanjer og kammuslinger, og strø bacon over
• Server suppen med et skvæt ahornsirup og evt. brød on the side
• OBS: Suppen alene kan godt fryses eller opbevares i køleskab et par dage

Bon appetit!