Denne opskrift fandt jeg en dag på en amerikansk hjemmeside. Det er et sundt alternativ til de velkendte sukkerstegte mandler, der hører den kommende højtid til. Nu har jeg afprøvet den et par gange og oversat den til dansk med mine egne finjusteringer, og den kan absolut anbefales som sundt slik eller bare hapsere til at stå fremme på stuebordet. Enjoy!

INGREDIENSER:

5 gram smør til stegningen (ca. en stor spiseskefuld)
100 gram mandler (med “skræl”)
1 stort fed hvidløg
Et lille bundt friske rosmarinblade, hakkede
2 tsk groft salt eller havsalt
1 tsk hakket chili (udelad evt. kernerne)

FREMGANGSMÅDE:

• Smelt smørret, og tilsæt mandlerne på panden
• Lad mandlerne riste, til de så småt begynder at tage farve
• Imens finthakkes chilien og rosmarinen
• Drys salt, chili og rosmarin over mandlerne, og rør godt rundt
• Pres hvidløget over, og tag panden af varmen
• Brug pandens eftervarme, og rør godt rundt i mandlerne
• Servér lune – så er de bedst. Kan dog sagtens holde sig nogle dage

At de kan holde sig et par dage er nu dog en sandhed med modifikationer.
Min oplevelse er, at de kun kan holde sig i ganske få timer, før de alle sammen er spist, og man er nødt til at lave endnu en portion ;-)