Vores køleskab bugner for tiden med forskellige flødeoste fra Rondelé lavet på enten gedemælk eller komælk. Da jeg ved et tilfælde faldt over den første af dem i den lokale SuperBrugsen, kunne jeg hurtigt smage, at det ikke ville være en one-timer, og siden er de andre varianter også blevet købt ind og smagt på med stort velbehag.

De tre bøtter her ovenfor er hhv. med chili, hvidløg & urter og valnød. Man kan tydeligt smage, at den hvide er lavet på gedemælk, og det er altså på den gode måde! Flødeosten med hvidløg og urter er en god substitut for den klassiske hvidløgsost, man kan få i glas fra Castello. Min klare favorit er dog valnøddeosten, som smager lidt sødt à la karamel.

Er man mere til flødeost naturel, så vil jeg helt klart anbefale den, der består af 100% gedemælk og – fløde. Den smager meget som den faste gedeost, man kan få i ruller i de fleste supermarkeder, men konsistensen er af en flødeost at være meget “skummet” og luftig. Den kommer i en æske som vist på første billede, men indeni er der en bøtte af lidt anderledes udseende end de andre varianter.

Kan du lide smørbar ost, er disse flødeoste helt klart et must.