Forleden kom jeg i tanke om en pose rødbeder, der havde ligget uåbnet i grøntsagsskuffen en uges tid, og så besluttede jeg at improvisere mig til en gang rødbedeboller. Opskriften får du her:

– – – – – –

INGREDIENSER (ca. 16 styk):

2,5 dl. vand
2,5 dl. kærnemælk
30 g gær
2 tsk. salt
1 tsk. honning
1 mellemstor groftrevet rødbede
1 groftrevet æble
200 g. speltmel
500 g. hvedemel
100-200 g. havregryn

FREMGANGSMÅDE:

• Vand og kærnemælk lunes, og gæren iblandes.
• Tilsæt salt, honning, revet rødbede og revet æble.
• Mel og havregryn røres i blandingen med elmixer – dejen skal være klæg.
• Sæt film over skålen, og lad dejen koldhæve i køleskabet natten over.

• Fordel ca. 16 klumper dej ud over en bageplade med bagepapir.
• Lad bollerne efterhæve med et klæde over i ca. 20-30 minutter.
• Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til bollerne er gyldne.
• Lad bollerne køle af på en bagerist.
• Nyd dem lune med f.eks. en lille klat smør.

De blev rigtigt gode og er efterfølgende blevet spist både som morgenmad med flødeost på og som aftensmad som burgerbolle indeholdende frikadelle, bredbladet persille og resten af den limemayo, jeg gav opskriften på under sidste indlæg med crab cakes.