Jeg har fået en ny yndlingsdessert. Navnet havde jeg hørt før, men jeg havde ingen anelse om, hvilke herligheder det repræsenterede. Så jeg fandt en tilfældig opskrift på nettet, modificerede den lidt til mine smagsløg, og resultatet blev formidabelt!
Her får du opskriften:

– – – – – –

INGREDIENSER (til en alm. størrelse rugbrødsform):

75 gram knuste Digestive-kiks
30 gram usaltet smør
150 gram skumfiduser (de helt hvide, amerikanske)
3 spsk. mælk
1 knivspids kanel
175 gram mælkechokolade (den oprindelige opskrift er med mørk chokolade)
2 dl. fløde
2 spsk. mørk rom
2 spsk. stærk kaffe

Pynt: Kakao og 25 gram revet chokolade

FREMGANGSMÅDE:

• Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
• Pres blandingen ud i et jævnt lag i formen.
• Bland skumfiduser, mælk, kanel og chokoladen i en kasserolle.
• Opløs blandingen ved middel varme, mens der røres grundigt.
• Afkøl massen.

• Pisk fløden til flødeskum, tilsæt rom og kaffe under stadig omrøring.
• Vend chokolademassen i flødeskummet med dejskraber, til ensfarvet masse.
• Hæld blandingen over kiksebunden i formen, og dæk skålen med film.
• Massen stivnes i køleskabet efter et par timer.
• Inden servering pyntes pien med sigtet kakao og revet chokolade.
• TIP: Servér evt. med en klat vanilleis til, som traditionen angiver.

Pien smager tungt og godt af chokolade og en snert af rom. Den sprøde bund giver en god knasende konsistens til den ellers mousse-agtige grundmasse. Smagsnuancerne er let sammenlignelige med tiramisu, men en anelse mere sød.

Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg har lavet denne dessert!