I anledning af Århus Festuge har Restaurant Seafood på Marselisborg Lystbådehavn nogle dage hvert år, hvor de lukker op for en overdådig skaldyrsbuffet. Man skal huske at reservere bord, og det kan anbefales at gøre det i god tid for at sikre sig et bord, eftersom alle borde var besat, da vi var der i torsdags.

Vi lagde i vores selskab af fire ud med en flaske champagne, hvorefter vi blev serviceret velkommen med en halv hummer hver med tilhørende dyppelse, brød og smør.

Efterfølgende trak buffeten i os, og der var ikke sparet på noget! Eksempelvis var der små, kunstneriske ruller med frisk fisk, stakkevis af gabende østers, muslinger af flere slags, krebsdyr i adskillige lag, bouillabaisse, hele rejer, gigantiske krabbekløer og jomfruhummer.

Både farverigt og overdådigt var det. Især den halve hummer, jomfruhummerne og rejerne var et hit hos undertegnede, men muslingerne kunne godt have smagt lidt mindre af den bouillon, de havde svømmet rundt i inden servering. Til buffeten drak vi en ganske udmærket hvidvin uden for megen sødme.

Jeg blev af de østerskyndige oplyst, at buffetens østers var ganske gode – ikke i wow-klassen, men absolut velsmagende… Jeg stirrede på den fabelagtigt smukke østers, tog tilløb, fyldte munden og ændrede markant ansigtsudtryk. Jeg kan konstatere, at fjerde gang med østersindtag heller ikke var en lykkens gang, og efter tre synkninger og hastigt efterskyl med champagne må jeg erkende, at der findes en spise, som jeg bare aldrig kommer til at værdsætte.

Efter skaldyrsbuffeten blev der sat op til dessert på et tilstødende bord. Den bestod af nogle velsmagende ruller med chokolade og muligvis nøddecreme. Dertil var der bær drysset sporadisk rundt på fadet. Til denne søde del af desserten var der en fremragende, kold mangosovs. Der var på bordet ligeledes et fad med flere forskellige, velsmagende oste. Et minus ved den søde dessert var, at bærrene hurtigt var væk, og der blev ikke fyldt op med flere. Alene var chokoladerullen med sovs en anelse kedelig. Til desserten drak vi en flaske god muscado.

Alt i alt var det en velsmagende aften med en fremragende skaldyrsbuffet. Servicen var god, selvom det var svært at få øjenkontakt med en tjener, da aftenen lakkede mod enden.

En lille ulempe ved denne begivenhed, der kun finder sted få dage om året, er, at det stort set var umuligt at finde svar på nettet, hvad angår prisen på denne buffet, så vi vidste faktisk ikke, hvad vi gik ind til ift. prisleje. Det var dog en behagelig overraskelse, at vi efter buffet og tre flasker vin fik en regning, der lød på blot ca. 750,- pr. mand! Det må siges at være ganske billigt, og mad og service taget i betragtning kan det absolut anbefales at prøve Restaurant Seafoods skaldyrsbuffet…