Forleden lavede jeg en lidt anderledes version af bruschetta, som traditionelt set kun består af ristet/grillet brød gnubbet med hvidløg og toppet med olivenolie, salt og peber. Oftest har jeg som italienerne spist den version med tomat og ost på også, men den anden dag blev den liiige en tand bedre. Her er opskriften – endnu en af dem, du skal lave på slump for at få den præcist, som du ønsker:

– – – –

INGREDIENSER:
Lyst brød, f.eks. ciabatta eller baguette
Olivenolie
Hvidløg
Blommetomater
Kalamataoliven
Kapers
Soltørrede tomater
Salt
Peber
Frisk basilikum

FREMGANGSMÅDE:
• Skær det antal skiver af brødet, du kan spise
• Smør brødene med en god del olivenolie
• Gnid brødene med hvidløg
• Skær tomat i tern, halvér oliven, finhak kapers + de soltørrede tomater
• Bland ovennævnte godt sammen i en skål
• Fordel massen ud over brødene, krydr med salt og peber
• Dryp lidt ekstra olivenolie ud over, og pres evt. hvidløg over brødene
• Bag dem i ovnen ved 250 grader, til de er gyldne og sprøde
• Servér toppet med frisk basilikum

Reklamer