Denne opskrift har jeg nu benyttet adskillige gange, siden jeg fandt den i et gammelt dameblad ved en lettere tilfældighed. Fladbrødene smager fantastisk, og herhjemme spiser vi dem både som tilbehør til aftensmaden og som snacks med f.eks. hytteost eller tapenade til. Her kommer opskriften:

– – –

INGREDIENSER:
30 gram gær
30 gram honning eller sukker
6 1/4 dl lunken vand
1 kg mel
30 gram salt
1 spsk stødt spidskommenfrø
1 spsk stødt koriander
1 dåse mosede, afdryppede kikærter (400 gram)
Lidt ekstra mel til bordet

FREMGANGSMÅDE:
• Opløs gær og sukker/honning i halvdelen af vandet.
• Hæld mel og salt i en skål. Tilsæt gærblandningen, og ælt, til det er opsuget.
• Hæld resten af vandet + resten af opskriften i blandingen.
• Ælt!

• Lad dejen hæve et lunt sted, til den er ca. dobbelt størrelse (~1 time)
• Del dejen i 20-24 lige store kugler.
• Rul hver kugle ud til at have en tykkelse på ca. 1⁄2 cm.

• Bag brødene i en forvarmet ovn ved 230 grader.
• Brødene skal kun have ca. 5-6 min., indtil de er gyldne.
• Lad dem efterfølgende køle af på en rist, men nyd dem lune!