I Århus’ latinerkvarter findes byens lækreste fiskeforretning. Skal der handles fisk, er det stort set altid Kokkens Fisk & Delikatesser, der står for skud, og det er ikke sjældent, jeg lægger min vej forbi. Og med god grund! De to unge mænd, der ejer stedet, er uddannede kokke og har erfaring fra bl.a. Restaurant Navigator ved Marselisborg lystbådehavn og fiskerestauranten Mefisto, som jeg tidligere har nævnt og rost i et indlæg.

Forretningen har både traditionelle fisk og fiskeretter såsom forskellige slags fiskefars til deller, makrel, skaldyr osv., men også det mere moderne fiskekøkken er repræsenteret og prioriteres af ejerne. F.eks. sushi og hjemmerørte delikatesser, der er lige klart til brug. Min favorit, som jeg køber igen og igen, er deres silkebløde lakserilette med saftig og rund smag af frisk laks. 100 gram for en flad 20’er.

For blot et par uger siden supplerede jeg mit traditionelle indkøb hos dem med deres færdigrørte tunsalat med kapers. Det kedelige udseende havde tidligere afholdt mig, men hold da op, hvor skindet havde bedraget mig! Smagen var let syrlig og meget frisk, og selv hos min kæreste, der ikke bryder sig synderligt om kapers, faldt den i god jord.

Brødet på billederne er det føromtalte surdejsbaserede Feinschmecker uden gær fra Baguette i Århus, som desværre lukker for bestandigt. Jeg kommer virkeligt til at savne dette fantastiske brød, men bageren/ejeren har fået nyt job, så der er vist ikke så meget at gøre ved det. Hulk!